Zveřejněno: 20. 10. 2021
Věděli jste, že 16.10. je Světový den chleba? My jsme si ve školní družině připomněli důležitost základních potravin. Nejdříve jsme přemýšleli i s pomocí obrázků, jaké známe druhy obilovin, jak se vyrábí mouka, co se z mouky dá pomocí kvásku všechno vytvořit. Jakou cestu ujde bochník chleba, než se dostane k nám na talíř. A hlavně, kdo nám peče každé ráno čerstvé pečivo v obchodech. Vytvořený Cech pekařů z Nového Jičína nám už zdobí naši hernu i naše hlavičky v podobě pekařských čepic. Využili jsme podzimních plodů a do toustů, jakožto jednoho z druhů chleba, jsme zapekli sladká nastrouhaná jablíčka s máslem a to jsme si namazali i na čerstvý chléb. A jaká to byla dobrota! Jen se podívejte.
Eva Horáková
Zveřejnil: | Miroslava Borošová |